Saturday, 11 February 2012

Pagi sabtu yang Bising :D

Assalamulaikum Kawan-kawan , Hari nie ayiz nak shared something pasal cerita pagi td , hehe . Pagi td ayiz dengar bunyi bising kat luar malas la nak care kenapa , Ayiz pun last2 dah fade up so kuar jugax la , try ar g tandas dan basuh muke , tibe-tibe air x de aik pelik , ayiz pun mule la kuar and tengok ape yang kecoh2 kat luar. laaahh rupenya paip bocor betol2 dekat tingkat bawah . nasib baikla duduk tingkat 1 kalau x? air dah masuk rumah . hehehehehe .

Bayangkan Tar tu dah jadi macam span lembutnyer sebab air dah mendap dalam tanah :P ayiz sempat lompat sekali hahahah . memang lembut hjihihihih . 


Waktu nie dia dah nak korek2 dah tempat paip pecah tu . esh esh sepanjang 4 tahun duk sini , nie la 1 time betol2 depan Flat pecah , susah hati. air x de , nak kencing pun susah . hihihi


Dalam kan die korek ? Hahahaha dah macam lubang kubur je ! hahahahaha! tp JBA buat kerja cepat ,dalam 30 minit semua dah settel . Thx Jba kembalikan Air kepada penduduk flat  Lepas je dieorang baiki baru lah boleh g mandi , haha tuh la bangun lambat lagi , kalau bangun awal dah boleh mandi :D hehehe!

Sharing is caring , tq sudi ,membaca :DD

Friday, 10 February 2012

Senyum :)

Assalamualaikum Kawan-kawan , Today ayiz nak bercerita serba sedikit pasal aktiviti hari nie :)
Hari nie ayiz amik cuti di Rtm sebab nak g kolej , yelah nak dekat dah kan tarikh habis Latihan industri , tp macam-macam lagi x Buat . hehehe . tp today niat nak amik SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA , hahah banyak onak dan duri kot nak buat sijil tu , tp akhirnya bila dah terima tadi. rasa happy sangad-sangad :) hehehe ini adalah skm yang ayiz cakap-cakapkan tadi :)

Yeahh Sijil kemahiran tahap 1 ,2 & 3 :D

Nak tunggu dapat DIPLOMA lambat ag , so dapat sijil nie pun dah rasa gembira sangad2 , then ayiz g bahagian Hep dan amik voucher ! hahahahahaha BAGUS toy kolej nie macam-macam nak kasi :D last2 die kasi 2 voucher untuk 1 orang pelajar ke Bukit Gambang Water Park :D

So lepas nie , ayiz akan bz sangad sebab banyak sangad nak buat kerja ! erhhhh ! Bukan senang nak berjaya dan bukan senang nak dapat kecapi kesenangan , so kita kenelah Improve hidup kita juga ! Insyallah semuanya akan berjalan dengan lancar . :)

Sekian Terima Kasih ! Peace ! 
Hahahahah :DD

Monday, 6 February 2012

Makan-makan hari sabtu ;]

Assalamualaikum Reader , Lame kan ayiz x upload new story kat blog ayiz nie ! Fuhhh , kene tiup kasi bersih sikit habuk2 hihihihih . Oh yaa ! baru-baru nie ayiz balik temerloh , dah lama rasanya x hirup udara segar Temerloh nih , rindu ahh ! :DD btw hari sabtu lepas , ade wat makan-makan sikit , sebab Tunang kaklong Abang Madan datang umah , so kene la prepare makan best2 sikit . :) so menu hari tu . Ikan keli bakar , ayam bakar , Ayam masak kari , sayur salad , tempe masak sambal , dan air Sunquick :) Yummy sedapp kan ?
Hehehe ari tuh bangun late sebab chat sampai lewat Malam dengan Cik baby INTAN NUR KHALEEDA , hahaha! so untuk caver x kene marah dengan umi , ayiz pon g mandi cepat2 dan terus keluar g panggang ikan bakar n ayam bakar ! hahahahha! penat oke tangan nak mengipas-ngipas ! tp oke lah dengan bantuan ayah dan adik tersayng , akhirnya siap jugax ! adelah 1 gambar ayiz sempat snap , yang lain x snap sebab tangan kotor :P weeee ! Lots of love thx sebab sudi bace ! ciouse ~


Ikan keli bakar yang sedia dibaham oleh mulut :3 !