Tuesday, 21 August 2012

Selamat Hari Raya :)


Assalam , Lama dah x tulis cerita latest kat blog kali nie , hee nak sharing serba sedikit raya tahun nie :) 

Heee first time beraya bersama ahli keluarga baru , Abang Long Ramadhan . (Suami kaklong)

Tahun nie abang long masak lemang , mmg sedapp dan Tahun nie makan rendang daging rusa ! 

Fuhhh mmg sedap la , sebab tahun lepas sakit terus masuk hospital . Tahun nie cover balik tahun lepas punyer ! hahahah xD . 


Pagi raya , Snap gambar bersama family , ^_^

Amacam ? Style kan gambar raya , hahah ! kenangan untuk tahun nie. Shooting pagi raya :)

Tahun nie juga , beraya 1 time bersama Teman wanita baru , iaitu Cik Intan Nur Khaleeda , :)


Diharapkan tahun-tahun depan juga akan lebih meriah dari tahun nie , Banyak rumah-rumah kawan lama ayiz redah hari nie , makan nasi ayam , makan ayam bakar ,makan kueh mueh dan macam-macam lagi lah :))
Selamat Hari raya ye kawan2 :) 0-0


Thursday, 19 July 2012

Godbye Kuantan ^_~

Assalamulaikum Kawan-kawan ^_~
Lame dah x tulis blog ! weee . Hari nie ayiz just nak write something befor ayiz tinggalkan kuantan .
Hari nie last day di kuantan 19/7/2012 . Hee cuti 1 month , Tolong parents di temerloh pulak :)

Hari nie happening gila , entahla . rasa lain dari lain. Hari nie semua ceria , cam biasa . Kiteorang suke cakap welcom to big apple sebab nak kasi donut habis cepat ! hahaha :))

Ari nie dapat tart john king dari Yeny ! Tq friend sebab kasi ayiz ! Terharu sangat! :)
Dan hari nie juga dapat makan durian ! Wohooo ! sedap gile. ! ayiz paksa semua orang makan durian . sampai berkerut2 semua muka paksa juga makan ! hahahha! Tq ye chandra , opendra , latun and mama ! :D

To my bro Huda , my kaklong Cat , my gangster Bella , My Jack Johan and my funny Ijat! thx sebab be a part dalam life ayiz ^_^ hahaha Korang mmg the best ! Esok ayiz gerak temerloh da ! so tc always , and remember 1 thing ! Ayiz always miss u all ^_~

Ada rezeki and panjang umur kita berbuka puasa sama-sama ya ! Have a nice day ! :') <3

Oh ye , KUANTAN , i miss you , Bye2 ! Lots of love Ayiz ^_~

Saturday, 11 February 2012

Pagi sabtu yang Bising :D

Assalamulaikum Kawan-kawan , Hari nie ayiz nak shared something pasal cerita pagi td , hehe . Pagi td ayiz dengar bunyi bising kat luar malas la nak care kenapa , Ayiz pun last2 dah fade up so kuar jugax la , try ar g tandas dan basuh muke , tibe-tibe air x de aik pelik , ayiz pun mule la kuar and tengok ape yang kecoh2 kat luar. laaahh rupenya paip bocor betol2 dekat tingkat bawah . nasib baikla duduk tingkat 1 kalau x? air dah masuk rumah . hehehehehe .

Bayangkan Tar tu dah jadi macam span lembutnyer sebab air dah mendap dalam tanah :P ayiz sempat lompat sekali hahahah . memang lembut hjihihihih . 


Waktu nie dia dah nak korek2 dah tempat paip pecah tu . esh esh sepanjang 4 tahun duk sini , nie la 1 time betol2 depan Flat pecah , susah hati. air x de , nak kencing pun susah . hihihi


Dalam kan die korek ? Hahahaha dah macam lubang kubur je ! hahahahaha! tp JBA buat kerja cepat ,dalam 30 minit semua dah settel . Thx Jba kembalikan Air kepada penduduk flat  Lepas je dieorang baiki baru lah boleh g mandi , haha tuh la bangun lambat lagi , kalau bangun awal dah boleh mandi :D hehehe!

Sharing is caring , tq sudi ,membaca :DD

Friday, 10 February 2012

Senyum :)

Assalamualaikum Kawan-kawan , Today ayiz nak bercerita serba sedikit pasal aktiviti hari nie :)
Hari nie ayiz amik cuti di Rtm sebab nak g kolej , yelah nak dekat dah kan tarikh habis Latihan industri , tp macam-macam lagi x Buat . hehehe . tp today niat nak amik SIJIL KEMAHIRAN MALAYSIA , hahah banyak onak dan duri kot nak buat sijil tu , tp akhirnya bila dah terima tadi. rasa happy sangad-sangad :) hehehe ini adalah skm yang ayiz cakap-cakapkan tadi :)

Yeahh Sijil kemahiran tahap 1 ,2 & 3 :D

Nak tunggu dapat DIPLOMA lambat ag , so dapat sijil nie pun dah rasa gembira sangad2 , then ayiz g bahagian Hep dan amik voucher ! hahahahahaha BAGUS toy kolej nie macam-macam nak kasi :D last2 die kasi 2 voucher untuk 1 orang pelajar ke Bukit Gambang Water Park :D

So lepas nie , ayiz akan bz sangad sebab banyak sangad nak buat kerja ! erhhhh ! Bukan senang nak berjaya dan bukan senang nak dapat kecapi kesenangan , so kita kenelah Improve hidup kita juga ! Insyallah semuanya akan berjalan dengan lancar . :)

Sekian Terima Kasih ! Peace ! 
Hahahahah :DD

Monday, 6 February 2012

Makan-makan hari sabtu ;]

Assalamualaikum Reader , Lame kan ayiz x upload new story kat blog ayiz nie ! Fuhhh , kene tiup kasi bersih sikit habuk2 hihihihih . Oh yaa ! baru-baru nie ayiz balik temerloh , dah lama rasanya x hirup udara segar Temerloh nih , rindu ahh ! :DD btw hari sabtu lepas , ade wat makan-makan sikit , sebab Tunang kaklong Abang Madan datang umah , so kene la prepare makan best2 sikit . :) so menu hari tu . Ikan keli bakar , ayam bakar , Ayam masak kari , sayur salad , tempe masak sambal , dan air Sunquick :) Yummy sedapp kan ?
Hehehe ari tuh bangun late sebab chat sampai lewat Malam dengan Cik baby INTAN NUR KHALEEDA , hahaha! so untuk caver x kene marah dengan umi , ayiz pon g mandi cepat2 dan terus keluar g panggang ikan bakar n ayam bakar ! hahahahha! penat oke tangan nak mengipas-ngipas ! tp oke lah dengan bantuan ayah dan adik tersayng , akhirnya siap jugax ! adelah 1 gambar ayiz sempat snap , yang lain x snap sebab tangan kotor :P weeee ! Lots of love thx sebab sudi bace ! ciouse ~


Ikan keli bakar yang sedia dibaham oleh mulut :3 ! 

Saturday, 21 January 2012

T.T

AssalamualaikumWarahmatullahHiwabarokatuh ,
Kenapa rasa sunyi jer bila awak x de baby ? :'(
Kenapa rasa nak awak slalu ? Kenapa rasa nak manje Selalu ? >.<
Awak curi hati kita ye ? Awak da buat saya in love dengan awak ya ? :'(
Mata saya dah nak berair. Hahaha ! awak wat saya terasa kenapa?
Awak tau nak pujuk saya susah :'( saya merajuk x beerti saya benci awak !
Saya x pernah marah awk , Hummm saya sedar saya x layak untuk awak.. tp saya dah cuba yang terbaik :'(
Saya maafkan awak , x tau la andai ini kali terakhir saya nampak awak :')
Saya suke buat icon >.< :) ^_^ :( Sebab semua tu melambangkan emosi saya now .! erhhh

Td saya usya Fb awak ! Die tulis nie " The page you requested was not found. "


T.T (!)






Wednesday, 18 January 2012

Skype with baby intan nur khaleeda :}

AssalamualaikumWarahmatullahHiwabarokatuh To all muslim reader :) 
Lame da kan x upload new story ? ayayay :D biasa la , x de masa lah nak berblog sejak practical nim . 
By the way , malam td , skype ngan my baby cik Intan Nur Khaleeda , sweetkan nama dia ? Lolx! 
bila tengok die dah melting sanad2 da hahah ! 


Comel kan ? x sedar pun bila cik intan tu amik gambar , hahaha tau tau dah ade :) 
I love you baby , hope kita always bersama x kira la what happen kan ? ^_^ saya happy dengan kamu sayang. senyuman kamuu , air muke kamu , mata kamu , hidung kamu ! semua la ! Love sanad2! 

Heee. hope one day ! dapat meet :') Miss you xoxo !! 

P/s: Jikalau sayng seseorang , jangan memilih dan terimalah seadanya kerana andai kita menilai , seumpama kita menilai sesuatu ciptaan Allah , dan amad la berdosa besar kita mencaci . sedangkan kita duduk di dunia pun atas ciptaannya :') 


Coretan ikhlas dari hati : Ayiz ^_^